Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Antalya Spor Lisesi

Telefon : 0242 323 1919
Belgegeçer : 0242 323 8751
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://antalyasporlisesi.meb.k12.tr
Adres : Kütükçü mah. 6193 sokak Numara 14 Kepez/ANTALYA
VİZYON : Atatürk ilkeleri, Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan; sürekli olarak gelişen ve yenilenen, öğrencilerini yüksek öğrenim kurumuna hazırlayan ve topluma aktif uyum sağlayan mutlu, üretken kişiler olarak yetiştiren, çağdaş aktif öğrenme, yöntem ve tekniklerini kullanan, sosyal, kültürel, bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, genel kültür düzeyi yüksek alan bilgisi ve becerilerine sahip, kendine güvenen; ülke güzel sanatlarına ve sporuna yetenekli sanatçılar ve sporcular kazandıran, onların uluslar arası yarışmalara katılmasını sağlayan; okul, güzel sanatları ve sporlarının gelişmesine destek veren diğer sanat, spor kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek.
MİSYON : Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen, kalıcı, istenilen davranışların geliştiği, yaşantısında davranışları ile örnek model olan; Atatürk ilke ve inkılaplarına sanat ve spor anlayışına bağlı, ahlaklı vatan ve millet sevgisi ile dolu, güzel sanatları ve sporu bir uğraş değil, bir kültür bir felsefe kabul eden, en az bir yabancı dil bilen, okuyan, araştıran, teknolojik araçlardan yararlanabilen, Türkçeyi güzel konuşan sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek toplumsal sorunlara duyarlı bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık yaratıcı ve üretken, sürekli olarak kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırılarak takım ruhu ile hareket edebilen, yüksek öğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslar arası yarışmalarda ülkemizi başarı ile temsil edebilen; etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
BAŞARILAR : Okulumuz tüm spor branşlarında müsabakalara katılmaktadır. Eğitim-Öğretim yılı boyunca birçok il birinciliği,grup birinciliği, Türkiye Birinciliği başarısı elde etmektedir. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için 6 öğrencimiz milli takımda yer almaktadır.

Öğretmen :27
Öğrenci :356
Derslik :16
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1738
Yatakhane Koğuşu :11
Öğretim Şekli :Okulumuzda tekli öğretim yapılmaktadır.
Saatler : Ders Başlangıcı --> 08:10 Ders Bitişi --> 15:20
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Okulumuz klima ile ısınmaktadır.
Servis : Toplu Taşaıma ve öğrenci servisleriyle ulaşım sağlanmakta.
Ulaşım : Toplu taşıma minibüsleriyle okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir. VL13-VL13A,VC53,VC57,CV48,CV39,VF01,501,VF02,KPZ83,CV14 numaralı şehiriçi otobüslerimiz okulumuzun yakınından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Antalya Kent merkezinde bulunmakta.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 90
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı yapmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : okulumuzdan mezun olan bir çok öğrencimiz Ek puan alarak BESYO ve diğer fakültelere yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %40
Sportif Etkinlikler : Her türlü organizasyonlara katılmakla beraber bir çok organizasyona öncülük ve ev sahipliği yapmaktayız. Sporsal Branşlarında çoğunda yarışmakta ve dereceler elde etmekteyiz.
Bilimsel Etkinlikler : Milli Eğitim Bakanlığı´nın uygulamış olduğu etkinlikler ve aktivitelere katılım gayreti göstermekte ve spor lisesi olarak öğrencilerimizi bilimsel aktivitelere de yönlendirmeyi amaçlamaktayız.
Proje Çalışmaları : Spor dersleri ve Kültür dersleri ile ilgili bir çok proje yürütmekteyiz. Ayak Voleybolu sporunu Antalya´mıza kazandırmak için bir çok kurs ve seminer düzenlemekle beraber, bu spor dalını insanlarımızın öğrenmesi için kent merkezlerinde uygulanışı ile ilgili olarak küçük çaplı gösteriler düzenlemekteyiz.
Yazdır :